Almanya'daki Türk kökenli vekillerin 'Ermeni Soykırımı Yasa Tasarısı' kararı

Almanya Federal Meclisinde 'Ermeni Soykırım Yasa Tasarısı' için dün gerçekleştirilen ve üçte bir vekilin katılmadığı oylamada 631 üyeden sadece 1 hayır oyu kullanırken 1 de çekimser oy çıkarken katılmayanlarda oldu. Onay verenler arasında Türk kökenli vekillerde bulunuyor.

Almanya'daki Türk kökenli vekillerin 'Ermeni Soykırımı Yasa Tasarısı' kararı
03 Haziran 2016 Cuma 10:33

Almanya Federal Meclisinde 'Ermeni Soykırım Yasa Tasarısı' için dün gerçekleştirilen ve üçte bir vekilin katılmadığı oylamada 631 üyeden sadece 1 hayır oyu kullanırken 1 de çekimser oy çıktı. Mecliste bulunan 11 Türk kökenli vekilden bazıları katılmazken bazılarıda oylamaya onay verdi.

Ermeni Soykırımı Yasa Tasarısı oylamasında tek hayır oyunu Almanya Başbakanı Angela Merkel'in liderliğini yaptığı Hıristiyan Demokratik Birlik (CDU) partisinden Betina Kudla kullanırken çekimser oy ise CDU milletvekili Oliver Wittke verdi. Çekimser oy kullanan Wittke tasarısıyla ilgili açıklamasında, “Türkiye’nin geleceğini Türkiye’yi karşımıza alarak değil ancak Türkiye ile şekillendirebiliriz” diye konuşmasının ardından Deutsche Welle Türkçe'ye açıklamada bulunan Wittke, “Bu denli önemli bir konuda 631 milletvekilinden sadece benim tahminime göre 400 milletvekilinin katılması yani üçte birinin katılmaması dikkat çekici” değerlendirmesinde bulundu.

Alman parlamentosunda bulunan 11 Türkiye kökenli milletvekilden SPD’li milletvekilleri Gülistan Yüksel ve Mahmut Özdemir oylamaya katılmazken aralarında Bakan Aydan Özoğuz'unda bulunduğu en az 7 vekilin tasarıya onay verdiği öğrenildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.