Almanya'dan flaş açıklama: Biz İncirlikten düzgün ayrılacağız ama...

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, İncirlik'ten Alman askerlerinin çekilmesine yönelik "Biz oradan (İncirlikten) düzgün ayrılacağız ama sorunlar duruyor. Kimse illüzyona kapılmasın. Bugünden yarına düzelme olmaz. Bir şeylerin gerçekten değişmesi gerekiyor." dedi.

Almanya'dan flaş açıklama: Biz İncirlikten düzgün ayrılacağız ama...
06 Haziran 2017 Salı 14:20

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, İncirlik hakkında Alman Deutschlandfunk Radyosu'na açıklama yaptı. Türkiye ile Almanya ilişkilerinde normalleşme sürecinin hızlı olmayacağını dile getiren Gabriel, İncirlik meselesinin bu zorlu dönemde sadece küçük bir yer tuttuğunu ifade etti.

Türkiye ile Almanya'daki hukuk devleti anlayışlarının farklı olduğunu belirten Gabriel, ''Türkiye bizden, başarısız darbe girişimi sonrası bize sığınma başvurusunda bulunanları iade etmemizi istiyor. Bunu yapamayız. Burada aramızda çok derin görüş ayrılıkları var. Biz oradan (İncirlikten) düzgün ayrılacağız ama sorunlar duruyor. Kimse illüzyona kapılmasın. Bugünden yarına düzelme olmaz. Bir şeylerin gerçekten değişmesi gerekiyor." diye konuştu. 

Türkiye'nin NATO üyeliğiyle ilgili konu içinse Gabriel, ''Türkiye’yi NATO’da köşeye sıkıştırmayı ve yönünü Rusya’ya çevirmesini istemiyoruz. Askeri yönetim döneminde de Türkiye’yi NATO’dan atmadık. Yunanistan’ı da askeri dikta döneminde atmadık. Türkiye’nin yüzünü Doğu’ya çevirmesi ve birlik partnerimizi kaybetmek bizim çıkarımıza olamaz.” dedi. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.