Almanya'dan skandal Türkiye açıklaması

Almanya Dışişleri Bakanı tarafından Türkiye'ye ilişkin skandal bir açıklama yapıldı. İki ülke arasındaki kriz henüz yatışmamışken Almanya ısrarla bu durumun üzerine gitmeye devam ediyor.

Almanya'dan skandal Türkiye açıklaması
20 Mart 2017 Pazartesi 12:35

Almanya ile Türkiye arasında devam eden krize bir yenisi daha eklendi. İki ülke arasında sular durulmazken bazı Alman idareciler bu durumun üstüne gitmeye devam ediyor. Merkel'in bakanı yeni, bir açıklama yaptı ve Türkiye'nin AB üyeliğine hiç olmadığı kadar uzak olduğunu söyledi.

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) girme şansının çok düşük olduğunu ve tam üye olmasının "gerçekçi" olmadığını belirterek "Türkiye'nin günümüzde AB üyeliğinden hiç olmadığı kadar uzak olduğunu" söyledi.

Alman Der Spiegel dergisine konuşan Gabriel, yaptığı açıklamada Türkiye'nin AB üyeliği konusunda her zaman şüphelerinin olduğunu belirtti ve "Türkiye bugün kesinlikle Avrupa Birliği'ne üyeliğe hiç olmadığı kadar uzak" ifadelerini kullandı.

Almanya'da 2005 yılında başbakanlığa gelen Angela Merkel, daha öncesinde Türkiye'nin üyeliğine açıkça karşı çıkmış ve "öncelikli ortaklık" çağrısında bulunmuştu. Gabriel, bunun Türkleri ikinci sınıf Avrupalılar gibi hissettireceğini düşündüğünü fakat İngiltere'nin AB'den ayrılma kararının ardından görüşünün değiştiğini belirtti.

Gabriel ayrıca, Türk siyasetçilerin Almanya'da yapılacak mitinglerde Alman yasalarına uymamaları halinde bu ülkeye girişlerinin yasaklanabileceğini söyledi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.