Almanya'dan Türkiye'yle ilgili skandal açıklama

Türkiye'nin İncirlik kararı sonrası Almanya'dan tepkiler gelmeye başladı. 'Karşılık verilmeli' tepkileri geldi.

Almanya'dan Türkiye'yle ilgili skandal açıklama
23 Haziran 2016 Perşembe 13:23

Türkiye'nin İncirlik kararı Almanya'yı rahatsız etti. Alman Savunma Bakanlığı Müsteşarı Ralf Brauksiepe'nin İncirlik'i ziyaret etmesine izin verilmemesi üzerine, Almanya'dan sert tepkiler gelmeye başladı.

Hrıstiyan Sosyal Birlik Partisi'nin (CSU) Federal Meclis dış ve güvenlik politikaları sözcüsü Florian Hahn, Ankara'nın tavrını eleştirerek, "Bu, her türlü siyasi mantıktan uzak, NATO müttefiği bir ülkeye karşı sorumsuzca davranıştır" şeklinde konuştu.

Hahn, "hesaplanmış provokasyon" olarak tanımladığı Türkiye'nin bu tavrının, Almanya'nın güvenlik politikalarını etkilediğini ifade etti ve "Tornado keşif uçaklarını konuşlandırabilmek için Ürdün'deki Amman hava üssü olmak üzere alternatif yer arayışına girmeliyiz" açıklamasında bulundu.

Eski Savunma Bakanı ve Hristiyan Demokrat Birlik partisi (CDU) mensubu Franz Josef Jung da Türkiye'nin bu tutumuna ilişkin "Mitteldeutsche Zeitung" gazetesine yaptığı açıklamada "Türkiye'ye tarafımızca uygun bir karşılık verilmelidir" ifadelerine yer verdi.

Bild gazetesine konuşan Yeşiller Partisi'nin savunma politikaları uzmanı Tobias Lindner ise Alman hükümetini İncirlik'te askeri üs kurma planından vazgeçmeye çağırdı.

ERMENİ SOYKIRIMI KARARI SONRASI İPTAL

Alman haber portalı Spiegel Online Türkiye'nin Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen'in vekili olarak Müsteşar Ralf Brauksiepe ve beraberindeki heyetin İncirlik Askeri Üssü'ne yapacağı ziyareti iptal ettiğini duyurmuştu. Haberde, ziyaretin Alman Federal Meclisi'nde kabul edilen Ermeni soykırımı kararı nedeniyle iptal edildiği ve Türkiye'nin bu kararla Alman politikacıların İncirlik'te istenmediği mesajını vermeyi hedeflediği belirtilmişti.

Almanya Savunma Bakanlığından dün yapılan açıklamada ziyaretin iptal edildiği doğrulanmış ancak gerekçesine değinilmemişti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.