Almanya Federal Meclisi vekili Aydan Özoğuz: "Türkiye'yi temsil etmemizi beklemesinler"

Almanya Federal Meclisinde 'Ermeni Soykırımı Yasa Tasarısı'nı kabul edilmesinin ardından Aman ajansına konuşan Türk kökenli vekil Aydan Özoğuz "bizden Türkiye'yi temsil etmemiz beklenmemeli"diye konuştu.

Almanya Federal Meclisi vekili Aydan Özoğuz: "Türkiye'yi temsil etmemizi beklemesinler"
08 Haziran 2016 Çarşamba 12:42

Almanya Federal Meclisinde 'Ermeni Soykırımı Yasa Tasarısı'nı kabul edilmesinin ardından Türkiye'de Türk kökenli vekillerinde bu tasarıda etkin rol oynayıp evet oyu veren 11 Türk'e gündeme gelmesiyle Aydan Özoğuz Alman ajansı Deutsche Welle'ye açıklamalarda bulundu.

"Türkiye'yi temsil etmemizi beklemesinler"

Alman ajansına Türkiye hakkında eleştirilerde bulunan Özoğuz, "Alman parlamentosunda görev yapan bir vekil olarak ve pek çok Türk kökenli vekilin de aynı şekilde düşündüğünden yola çıkarak; bizden Türkiye'yi temsil etmemiz beklenmemeli, bu doğru bir beklenti değil" diye konuştu.

Türk politikası yapmıyoruz

Almanya'daki Türkleri Türk oldukları için değil Almanya'da yaşadıkları için temsil ettiklerini vurgulayan Özoğuz, "Biz Alman vekilleriz, buradaki Türk kökenlileri tabii ki savunacağız. Çünkü onlar buranın insanları, burada yaşıyorlar. Onların buradaki haklarını savunmamız, onlar için eşit yurttaşlık istememiz son derece doğal. Ama bu demek değildir ki Türkiye politikası yapıyoruz" demesinin ardından Almanya Türkiye anlaşmasıyla ilgili olarak da, "Almanya Türkiye ile yaptığı anlaşmada mutabık kalmak istiyor. Bu yolla mülteci sorununun büyük ölçüde çözülebileceğine inanıyor. Ancak yaşanan gelişmelere paralel başka alternatifler de rafa kalkmış değil" dedi

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.