Almanya İncirlik'ten ne zaman çekilecek? İşte açıklama

İncirlik'ten Alman askerlerinin ne zaman çekileceğine dair Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen açıklama yaptı.

Almanya İncirlik'ten ne zaman çekilecek? İşte açıklama
18 Haziran 2017 Pazar 16:10

Alman askerinin İncirlik üssünden çekilmelerine dair Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, Bild am Sonntag gazetesine röportaj verdi. Alman askerlerinin İncirlik üssünden Ürdün'ün Al Azrak üssüne taşınmasına ilişkin tam bir tarih vermenin zor olduğunu dile getiren Leyen, askeri birliğin güvenliğinin önemli olduğunu vurguladı. 

Alman askerlerinin uçuş yapamadığı sürenin kısa tutulması gerektiğini söyleyen Leyen, "Haziran sonuna kadar DEAŞ karşıtı koalisyonun uçuş planında yer alıyoruz." ifadesini kullandı.

Ardından yakıt ikmal uçaklarını en hızlı bir şekilde Ürdün’e taşıyacaklarını aktaran Leyen, bu uçakların temmuz ayının ikinci yarısında tekrar görev yapabileceğini kaydetti.

Tornado keşif uçaklarının ve bunların elde ettiği görüntülerinin değerlendirildiği teknik teçhizatın taşınmasının ise karmaşık olduğunu belirten Leyen, “Bu 2 ay, ağustostan eylüle kadar sürecek. Planlamalar göre tornado keşif uçakları ekim ayında yeniden uçuşlarına başlayacak." şeklinde konuştu.

Türkiye'nin, Alman milletvekillerinin üste bulunan Alman askerlerini ziyaret etmesini uygun bulmaması üzerine Alman hükümeti askerlerini üsten çekme kararı almıştı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.