Ateşkes anlaşması yürürlüğe girdi!

Suriye'de ateşkes anlaşması yürürlüğe girdi!

Ateşkes anlaşması yürürlüğe girdi!
09 Temmuz 2017 Pazar 12:40

Suriye'de ateşkes ilan edildi. Rusya ve ABD'nin Suriye'nin güney batısı için uzlaştığı ateşkes anlaşması yürürlüğe girdi.

ABD ve Rusya'nın Suriye’nin günebatısında ateşkes ilan edilmesine ilişkin uzlaşma kararı uzlaşmıştı. Açıklama G20 Zirvesi kapsamında Hamburg’ta bulunan ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ve Rus mevkidaşı Sergey Lavrov tarafından yapılmıştı. Uzlaşmaya Ürdün’ün başkenti Umman’da varıldığı bildirildi.

Muhalif kaynaklar, ateşkesin saat 09:00'da yürürlüğe girmesinin ardından bölgede herhangi bir hava saldırısı ya da çatışmanın yaşanmadığını belirtti.

Suriye’de daha önce ilan edilen ateşkesler sık sık ihlal edildi. Bu yılın başında Türkiye, Rusya ve İran’ın öncülüğünde sivillerin sığınabileceği çatışmasızlık bölgeleri oluşturulmuş ve resmi bir ateşkese varılmıştı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.