Avrupa Parlamentosundan skandal karar

Avrupa Parlamentosu, İstanbul terör saldırısından sadece 2 gün sonra terör örgütü PKK'nın terör listesinden çıkarılması kararını aldı. Avrupa Parlamentosunun bu kararı büyük tepki çekti.

Avrupa Parlamentosundan skandal karar
15 Aralık 2016 Perşembe 08:33

Avrupa Parlamentosu teröre yardım ve yataklık yapmaya devem ediyor. İştanbul Beşiktaş'ta gerçekleşen terör saldırısından sadece 2 gün sonra AB Parlamentosunda skandal bir oylama yapıldı ve karar alındı. Terör örgütü PKK'yı her seferinde koruyan Avrupa, bu sefer oylama ile PKK'nın terör listesinden çıkarılması kararını oyladı. 

AB Parlamentosu tarafından alınan kararlar şu şekilde;

- Kürtlerin öz yönetim hakkı tanınmalıdır. PKK, Kürt meselesindeki sorunun tarafı olarak kabul edilmelidir.

- PKK Avrupa toplulukları tarafından terör listesinden çıkarılmalıdır.

- İngiliz ticari sendikaları GMB ve UNITE tarafından 2016 Mart’ında başlatılan “Öcalan’a Özgürlük Kampanyasına” destek verilmeli, Öcalan ve Kürt sorununda müzakereleri sürdürebileceği takımı derhal serbest bırakılmalı, Öcalan’ın hareketine herkesle bağlantı kurabilme özgürlüğü tanınmalıdır.

- Aralarında HDP’lilerin de olduğu tüm siyasi tutuklular serbest
bırakılmalı, belediyelere atanan kayyumlar geri çekilmeli ve eş başkanlar serbest bırakılmalıdır.

-Yasaklanan tüm sivil toplum kuruluşları, gazeteler, radyo istasyonları, dergiler ve gazetelerin üzerindeki yaptırımlar kaldırılmalıdır.

- Türkiye’de devam eden tüm siyasi darbe girişimlerini durdurmak için önlemler alınmalı, AB, Avrupa Konseyi ve BM Türkiye’deki gelişmeler hakkındaki endişe mesajlarına devam etmeli ve ivedilikle kararlı ve etkili önlemler alınmalıdır.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.