Azerbaycan ve Ermenistan çatışmasına tepki

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland, 12 Azerbaycan askerinin hayatını kaybettiği işgal altındaki Dağlık Karabağ'daki çatışmaları endişeyle izlediğini belirti.

Azerbaycan ve Ermenistan çatışmasına tepki
03 Nisan 2016 Pazar 10:18

Dağlık Karabağ'da Ermenistan tarafından işgal edilen topraklar üzerinde yaşanan çatışmalar bugün 12 Azeri askeri, 3 de Ermeni askeri hayatını kaybetti.

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland, 12 Azerbaycan askerinin hayatını kaybettiği çatışmaları endişeyle izlediğini belirterek yaptığı yazılı açıklamada, "Avrupa Konseyi, iki taraftan da daha fazla sivil insanın ölümüne yol açmaktan ve şiddeti daha ileriye taşımaktan öteye gitmeyecek, bu tamamen gereksiz kan dökümüne son verilmesi talep eder.'' dedi.
Azerbaycan ve Ermenistan'ın Avrupa Konseyi üyesi olduğuna işaret eden Jagland, ''Tarafların, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin güvencesinde olan yaşama hakkının korunmasını garanti etmelerini ve ateşkese saygı gösterip müzakereleri yeniden başlatmalarını istiyorum. Bu zorunlu bir insani konu.'' değerlendirmesinde bulundu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.