Barack Obama bir ilki gerçekleştirerek Hiroşima'ya gitti

ABD Başkanı Barack Obama, görev süresinin dolmasına az bir zaman kala bir ilki gerçekleştirdi. Obama 2. Dünya Savaşı'nda atom bombası atılan Hiroşima'ya ziyarette bulundu.

Barack Obama bir ilki gerçekleştirerek Hiroşima'ya gitti
27 Mayıs 2016 Cuma 12:31

ABD Başkanı Barack Obama, görev süresinin dolmasına az bir zaman kala bir ilki gerçekleştirdi. Obama 2. Dünya Savaşı'nda atom bombası atılan Hiroşima'ya ziyarette bulundu. Obama'nın 2. Dünya Şavaşında atılan ve 140 bin insanın ölmesine neden olay için özür dilenmeyeceği belirtildi.

Hiroşimayı ziyaret eden ilk ABD Başkanı

ABD Başkanı Barack Obama'nın Hiroşima'ya yaptığı ziyaret ile önemli bir tarihe adım attı. İlk kez bir ABD Başkanı tarafından Hiroşima'ya gerçekleştirilen ilk ziyaret oldu. Atılan atom bombasıyla hayatını kaybedenler adına yapılan anıt mezara çelenk bırakan Obama yaptığı konuşmada, tarihi ziyareti “en acılı ayrılıkların arasında bile nasıl köprü kurulacağının bir kanıtı” olarak değerlendirdi.

Obama, özür dilemeyecek

6 Ağustos 1945 yılında Hiroşima'ya atılan atom boması ile 140 bin kişi hayatını kaybetmesine neden olan olayla ilgili ABD Başkanı, özür dilemeyeceğini, ancak hayatını kaybedenleri onurlandıracağını söylemişti.


Etiketler; #Obama #hiroşima
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.