Barzani: Musul savaşı büyük ve zor bir savaş olacak

Mesud Barzani, Musul operasyonu için verdiği röportajda "Musul savaşı büyük ve zor bir savaş olacak." diye konuştu.

Barzani: Musul savaşı büyük ve zor bir savaş olacak
20 Ekim 2016 Perşembe 09:21

Musul operasyonu hakkında açıklamada bulunan Mesud Barzani, bu şavaşın büyük ve çok zor olacağına vurgu yaptı.

CNN International'a röportaj veren Barzani, 'İlk defa Peşmerge Güçleri ile Iraklı güçler ortak bir şekilde tek düşmana karşı mücadele ediyor. Bu bir değişimdir' diye konuştu. ''Askeri planla birlikte siyasi bir planın da olmasını isterdik' diyen Barzani, Musul'un DAEŞ'ten kurtarılması için Bağdat'la anlaştıklarını söyledi. 

Musul operasyonunu savaş olarak nitelendiren Barzani, 'Musul savaşı büyük ve zor bir savaş olacak. Ancak peşmergenin başarılı olacağından eminim. Irak Ordusu'nun yardımı ve koalisyon güçlerinin desteğiyle başarılı olacaklarına inanıyorum'' ifadesinde bulundu. 

Barzani, Erbil – Bağdat arasındaki ilişkilerde yaşanan sorunlar için, “Büyük engellerin oluşmasını önlemek ve sorunları çözmek için ortak bir komitenin oluşturulması konusunda anlaştık” demesinin ardından ''Bu krizlerin tekrarlanmaması konusunda Musul'daki bütün etnik gruplara garanti verilmeli. Musul sonrası plan da intikam duygusuyla hareket etmenin önlenmesidir. Ayrıca halk barış içinde yaşayacaklarından emin olmalı. Farklı etnik gruplardan ortak bir yönetim oluşturulmalı.'' ifadesinde bulundu.
 
Yaşanılan krizlere rağmen 1.8 milyon göçzedenin Kürdistan Bölgesi'nde yaşadığını hatırlatan Barzani, “Uluslararası toplum yardımcı olmalı çünkü daha fazlasını yapamayız” uyarısında bulundu.
 


Etiketler; #musul #Barzani
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.