Belçika'da canlı bomba saldırısı, 3 patlama arka arkaya 23 ölü 35 yaralı

Belçika'nın başkenti Brüksel Havalimanı'nda 2 ve metro istasyonunda 1 olmak üzere peş peşe 3 patlama meydana geldi. Patlamalarda 23 ölü 35 yaralı olduğu bildirildi.

Belçika'da canlı bomba saldırısı, 3 patlama arka arkaya 23 ölü 35 yaralı
22 Mart 2016 Salı 11:32

Belçika'nın başkenti Brüksel'deki Zaventem Havalimanı'nda peş peşe iki patlama olmasının ardından metro istasyonunda 3'ncü bir patlama meydana geldi. Patlamalarda 23 kişinin hayatını kaybettiği ve 35 kişinin de yaralandığı bildirildi. 


Belçika'daki patlamaların nedeni ne?


Belçika'da üst üste meydana gelen 3 patlamanın nedeninin intihar saldırısı olduğu öğrenildi. Bugün sabah saatlerinde Brüksel Zaventem Havalimanı ve Maelbeek'deki metro istasyonunda meydana gelen patlamaların nedeni belli oldu. Patlamaların nedeni intihar saldırısı!

Belçika resmi televizyonu, saldırılarda 23 kişinin öldüğünü ve 35 kişinin yaralandığını duyuran patlamanın "intihar saldırısı" sonucu gerçekleştiğini duyurdu.

Patlamalardan hemen sonra Belçika'da ülke genelinde güvenlik seviyesi en yüksek nokta olan 4'e çıkarıldı.

Havalimanındaki patlamanın, havalimanı apronu ve terminal binasında olduğu öğrenildi. Brüksel Havalimanı'nın bir bölümü yaşanan patlamanın ardından yıkıldı. Havalimanında üst üste 2 patlama olmasının ardından, patlamanın ardından bu kez de AB kurumlarına yakın bir metro istasyonunda patlama gerçekleşti. Brüksel'de bütün metro istasyonlarının kapatıldığı, havalimanının boşaltıldığı ve havalimanına giden metro seferlerinin durduruldu bildirildi. 

Brüksel seferini yapan THY uçağı da Liege'e yönlendirildi.

Hastane kaynakları ölü sayısının 10'a kadar çıkabileceğini belirtti. Yaralı sayısı 30 olarak duyuruldu.

Patlamaların terör saldırısı olduğu düşünülüyor ancak konuya ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı.

Bölgeden bildiren Anadolu Ajansı muhabiri: "Patlamanın çok şiddetli olduğunu biliyoruz. Çok sayıda ambulans yönlendirildi, yollar kapatıldı. Havalimanından dumanların yükselmesi şiddetini göz önüne koyuyor" dedi.

Metro seferlerinin durdurulması nedeniyle metroda mahsur kalan halk çıkışlara yürüyor.




Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.