Belçika'daki saldırının 3. şüphelisi yakalandı

Belçika'nın başkentinde dün meydana gelen patlamanın kayıplara karışan üçüncü şüpheli Najim Laachraoui yakalandı.

Belçika'daki saldırının 3. şüphelisi yakalandı
23 Mart 2016 Çarşamba 12:54

Belçika'nın başkentinde dün meydana gelen patlamanın kayıplara karışan üçüncü şüpheli Najim Laachraoui yakalandı. Üçüncü şüpeheli olan Laachraoui adlı kişinin Paris katliamıyla da bağlantısı olduğu düşünülüyor.

Belçika devlet televizyonu RTBF'nin yaptığı haberde, dün havalimanı ve metroda meydana gelen saldırıda 34 kişinin öldüğü, 250'den fazla kişinin yaralandığını ve bu saldırının faillerinin Khalid ve Brahim adlarındaki kardeşler olduğu belirtildi.

RTBF, patlamanın faillerinden Khalid'in geçen hafta polis tarafından bir saldırganın öldürüldüğü başkentteki Forest bölgesinde bir evi sahte isimle kiraladığını ve her iki kardeşin de suç kayıtlarının bulunduğunu ancak terörizim ile ilgili hiçbir kayıtlarının bulunmadığını belirtti.

Belçika medyası Khalid'in 2010 yılında bir soygun esnasında polis vurduğunu ve bu nedenle dokuz yıl hapis yattığını yazarken, La Libre gazetesi ise, Brahim'inotomobil kaçırma suçundan 2011 yılında hapis cezasına çarptırıldığını yazdı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.