Binlerce kamu çalışanları Fransa'da yürüdü

Fransa'nın başkenti Paris'te kamu çalışanları yürüyüş düzenledi. Binlerce kamu çalışanının katıldığı yürüyüş, çalışanın satın alma gücünün düşüşüne tepki için yapıldı.

Binlerce kamu çalışanları  Fransa'da yürüdü
27 Ocak 2016 Çarşamba 10:16

Fransa'nın başkenti Paris'te Montparnasse Gar bölgesinde toplanan binlerce kamu personeli, Invalides Meydanı'na yürüdü. Üç farklı kamı hizmet sendikası tarafından organize edilen yürüyüşe, öğretmen, sağlık personeli ve diğer kamuda çalışan personeller destek verdi. 

Sendikalar tarafından organize edilen yürüyüş, çalışanların satın alma gücünün düşüşüne tepki olarak yapıldı. Solidaires, FO ve CGT sendikaları ülke genelinde çalışan kamu personelinin 2010 yılından bu zamana kadar, satın alma gücü arasındaki kayıbın yüzde 8-10 civarında olduğu belirtiliyor. 

Gerçekleşen yürüyüş nedeniyle havalimanında çalışan personelin yürüyüşe katılımı sebebiyle beş uçuştan dördü iptal edildi. Montparnasse Gar bölgesinden Invalides Meydanı'na kadar gerçekleşen yürüyüş olaysız sona erdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.