DAEŞ Başika'ya saldırdı: 4 asker yaralı

Musul'un Başika bölgesinde Peşmerge ile DAEŞ arasında yaşanan çatışma esnasında DAEŞ'in attığı havan mermilerinin bir kısmı, Türk askerinin konuşlandığı yere düştü. 4 askerin yaralandığı olay ile alakalı açıklama Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapıldı.

DAEŞ Başika'ya saldırdı: 4 asker yaralı
16 Aralık 2015 Çarşamba 20:25

Musul'un Başika bölgesinde Peşmerge ile DAEŞ militanları arasında yaşanan çatışma yaşandı. Yaşanan çatışmada DAEŞ militanlarının attığı havan mermilerinden bazıları Başika bölgesindeTürk askerinin konuşlandığı bölgeye düştü. Edinilen ilk bilgilere göre 4 asker ve 5 sivil yaralanırken 2 sivilin de hayatını kaybettiği öğrenildi.

Terör örgütü DAEŞ'in kontrol ettiği bölgeden, Irak Musul'daki Başika bölgesinde bulunan Peşmerge güçleri arasında çatışmalar yaşandı. Yaşanan çatışmalar esnasında DAEŞ militanları tarafından atılan havan mermilerinin bir kısmı Türk askerlerinin de bulunduğu eğitim üssüne düştü. Yaşanan olay sonrasında 4 asker yaralanırken, Türk topçu birliğinin de saldırılara anında karşılık verdiği ifade edildi.

İlk ateş sırasında 4 Türk askerinin yaralandığı ve yaralı askerlerin sağlık durumlarının iyi olduğu kaydedilirken, Şırnak'a tahliyelerinin gerçekleştirildiği öğrenildi.

Genelkurmay Başkanlığı Başika üssüne yapılan DAEŞ saldırısıyla ilgili olarak açıklama yaptı.

Açıklamada:

'' 16 Aralık 2015 tarihinde; DAEŞ Terör Örgütü ile Peşmerge güçlerinin karşılıklı çatışmaları esnasında, saat 15.10 sularında, DAEŞ Terör Örgütü'nün Peşmerge tarafına attığı KATYUŞA ÇNRA mermilerinin bir kısmı Türk askerlerinin de konuşlu bulunduğu BAŞİKA'daki Üs Bölgesine düşmüştür. Üs Bölgesine düşen mermilerden dolayı dört Kahraman silah arkadaşımız hayati tehlikeleri olmayacak şekilde yaralanmış ve süratle Şırnak Devlet Hastanesi'ne tahliye edilmişlerdir. Tespit edilen DAEMusuŞ Terör Örgütü hedeflerine obüsler ile misliyle karşılık verilmiştir.Yaşanan bu saldırı birlik güvenliğinin önemini bir kez daha ortaya koymuştur. Bu saldırıda yaralanan Kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz. '' ifadelerine yar verildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.