Danimarka'da dua eden müslüman genç uçaktan indirildi

Avrupa'da İslamofobiya gün geçtikçe artıyor. Danimarka'nın başkenti Kopenhang'da, uçak içerisinde dua eden müslüman genç, güvenlik gerekçesiyle uçaktan indirildi.

Danimarka'da dua eden müslüman genç uçaktan indirildi
07 Aralık 2015 Pazartesi 22:27

Avrupa'da İslamofobiya gün geçtikçe artıyor.Danimarka''nın Kastrum Havalimanı'nda ülkesine gitmek bindiği uçakta dua eden müslüman genç, güvenlik gerekçesiyle uçaktan indirildi.

Avrupa'da müslümanlara karşı önyargılı davranışın bir örneği bugün yaşanan bir olay ile daha görüldü. Paris saldırısı sonrasında Avrupa'da İslamofobi daha da artarken, islam dinine sahip kişilere önyargılı yaklaşım Avrupa'nın çeşitli yerlerinde kendini gösteriyor.

Bugün yaşanan bir olay Danimarka'nın başkenti Kopenhang'da yaşandı. İsveç'te yarışmaya katılan 20 yaşındaki müslüman genç,ülkesine gitmek için bindiği Air France uçağında ayrımcılığa uğradı. Müslüman genç uçak kalkmadan dua ettiği daha sonra da dini bir film açtığı için, başka bir yolcu tarafından şikayet edildi. Şikayet üzerine genci arayan polisler hiçbirşey bulamamalarına rağmen, 20 yaşındaki müslüman genci güvenlik gerekçesiyle uçaktan indirdiler.

Kastrup Havalimanı Polis Merkezi'nin olay ilgili yaptığı açıklamada, 20 yaşındaki Faslı müslüman gencin yanlış anlaşılmadan dolayı uçaktan indirildiği ifade edildi. Faslı gencin daha sonra kalkan başka bir uçak ile ülkesine gittiği bildirildi.


Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.