Dünya Basını Referandum'u böyle gördü

Referandumdan Evet çıkması dünya basınında geniş yankı buldu. BBC, New York Times, Independent, Bild referandumu ile ilgili nasıl başlıklar attı. 16 nisan Cumhurbaşkanlığı Sistemi Referandumu ve Dünya Basını ile ilgili merak edilenler haberimizde.

Dünya Basını Referandum'u böyle gördü
17 Nisan 2017 Pazartesi 08:38

16 Nisan 2017 Pazar günü gerçekleşen Referandum'da Evet kararı çıktı. Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Sistemine Millet Evet Dedi. Yüze 52 Evet yüzde 48 Hayır oyunun çıkması Avrupa'yı çıldırttı. Dünya ve Avrupa'da bulunan ülkeler, referandum sonuçları ile ilgili düşüncelerini dünyaya duyurdu. İşte Yurtdışı Basının Referandum ile ilgili manşetlerine haberimizden ulaşabilirsiniz. 


İngiltere: The Guardian: İngiltere'nin köklü gazetelerinden The Guardian, ilk sonuçların ardından, 'Erdoğan gücünü artırdı' başlığı atarken, anayasadaki değişikliğin 1923'den bu yana meydana gelen en köklü değişiklik olduğuna dikkat çekildi.

Reuters: "Güneydoğu ve Batı'daki güçlü hayır oyları karşısında İç Anadolu'nun ciddi bir karşılık verdiğini" belirtti.

Washington Post ve Los Angeles Times, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yetkilerinin arttığını ifade etti.

Amerikan tabloid gazetesi USA Today, "Türkiye'nin artık bir Başkan'ı var" başlığını kullandı.

Frankfurter Allgemeine Zeitung ise, "Erdoğanistan'a doğru" manşetiyle cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin öne çıkan unsurlarını aktardı.

Katar merkezli El Cezire televizyonu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın istediğini elde ettiğini ve "evet" kararının Türkiye'nin geleceğini etkileyecek önemde olduğunu vurguladı.

BBC: 'Erdoğan'ın Evet cephesi önde' başlığı atıldı.

Independent: Gazete, 'Erdoğan "üstün güce" sahip oldu' başlığını attı

ABD: CNN International: Köklü yayın kuruluşu CNN, "Türkiye, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a geniş kapsamlı yetki vermek için sandık başında' manşetini attı.

Almanya: Bild: Hayır kampanyaları yürüten Alman Bild gazetesi, 'Sonucu belli olmayan oyun' başlığını atarken, 'Türkiye'de Yüzde 54 Evet’ dedi ifadelerinde bulundu. Gazetenin internet sitesi referandum sonuçlarını canlı olarak aktardı.

Fransa: Fransa’da saat 17.45 itibarıyla gazetelerin internet sitelerinde ve haber kanallarında yayınlanan haberlerde “Evet” oyunun önde olduğu belirtiliyor.

Fransız haber kanallarında gün boyu aralıklarla ve canlı olarak İstanbul ve Ankara’daki seçim merkezlerinden yayın yapan muhabirler, Türkiye için “Demokrasinin geleceğini” belirleyecek olan referandumda “Evet” ile “Hayır” arasında kıran kırana bir yarış olmasının beklendiğini ifade ediyordu.

Le Figaro: Fransız gazete internet sitesinde yayınladığı haberde Türkiye’de sandıkların yüzde 90’ının açıldığını, son belirlemelere göre 55 milyon Türk seçmenin yüzde 52.7 oranında Cumhurbaşkanı’nın yetkilerinin artırılması yönünde bir karar verdiğini yazdı.

İskandinavya: İskandinav ülkeleri İsveç, Danimarka, Norveç, Finlandiya basınından pek çok haber sitesi, Türkiyedeki anayasa değişikliği referandumu sonuçlarını canlı olarak yayınlıyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.