Düşen uçakta bomba ihtimali

Mısır'ın Şarm El Şeyh kentinden kalkarak Rusya'ya giden Rus uçağını IŞİD'in düşürdüğü yönündeki ihtimaller ağırlık kazanıyor.

Düşen uçakta bomba ihtimali
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

 Mısır'ın Şarm El Şeyh kentinden kaltıktan 23 dakika sonra haber alınamayan ve Sina Yarımadası'nda enkazı bulunan uçağın IŞİD tarafından düşürülmüş olma ihtimali ağırlık kazanıyor. IŞİD'in uçağı düşürdüğünü açıklaması sonrasında kara kutu incelemesine daha da dikkat eden uluslar arası çevreler düşen uçağın IŞİDin eseri olduğuna inanıyor. 

Son olarak ABD Başkanı Obama tarafından dile getirilen iddiaya göre uçağın düşme sebebi kargo ya da yolcu bölümüne yerleştirilen bir bomba olarak açıklanıyor. Tam ortadan bölünerek parçalanan Rus uçağında kurtulan kimsenin olmayışı bu iddiayı güçlendirirken bir çok ülke bu kentteki uçuşlarını durdurdu. 

Aralarında Türk Hava Yolları'nın da bulunduğu onlarca farklı ülkeden Mısır seferlerini iptal eden havayolu şirketleri Mısır'da önlemlerin arttırılmasını isterken ABD ve İngiltere de bu konuda çalışmalar yürütüyor. Şarm El Şeyh'ten Rusya'nın St. Petersburg kentine gitmek üzere havalanan Rus havayolu şirketi Kogalimavia'ya (Metrojet) ait uçak, cumartesi günü havalandıktan kısa bir süre sonra 17'si çocuk, 217 yolcu ve 7 mürettebatıyla Mısır'ın Sina Yarımadası yakınlarında düşmüştü.



Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.