Fed'in kritik faiz kararı açıklandı

ABD Merkez Bankası (Fed) faizi çeyrek puan artırdı.

Fed'in kritik faiz kararı açıklandı
14 Aralık 2016 Çarşamba 22:23

ABD Merkez Bankası (Fed) faizleri 0.25 puan artırarak yüzde 0.50-0.75 aralığına yükseltti. Fed 2017 yılında 3 kez faiz arttırımı yapabileceğini açıklamasının ardından dolar tüm para birimleri karşısında hızla değer kazandı. Karar öncesinde uluslararası piyasalarda 3.4650 TL'den işlem gören dolar, 3.51 TL'ye çıktı. Fed'in faiz kararının ardından euro/dolar paritesi de 1,06'nın altına indi. Altının ons fiyatı da 1161 dolardan 1152 dolara indi.

Fed faiz kararının ardından yaptığı açıklamada, kararın oybirliğiyle alındığı ifade ederken şunları söyledi: "İşgücü piyasasında bir miktar daha iyileşme görüyoruz. Enflasyon görünümü iyileşmeye devam ediyor ancak hala yüzde 2'nin altında. Ekonomik aktivite yıl ortasından bu yana ılımlı hızda genişliyor."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.