Fransa'da PKK'lılardan camiye çirkin saldırı

Fransa'da Türk camisine PKK'lı grup tarafından bir saldırı düzenlendi. Fransa'da bulunan Marignane Türk Camisine cuma namazı sırasında bir grup PKK'lı teröristler tarafından saldırı düzenlendi.

Fransa'da PKK'lılardan camiye çirkin saldırı
13 Şubat 2016 Cumartesi 11:50

Fırsatını buldukları her anda İslam ve müslümanlara saldıran terör örgütü PKK'nın militanları bu sefer de  Fransa'da cuma namazı kılan Müslüman cemaate saldırdı. Saldırıya uğrayan Marignane Türk Cami derneği yetkilileri, cuma namazının kılındığı sırada bir grup PKK'lı militanın cami duvarına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Adolf Hitler posterlerini asmaya çalıştı. Camide bulunan cemaat tarafından "Camiler politika yapma yeri değildir" uyarılarına aldırış etmeyen grup ile camaat arasında arbede yaşandı.

Otobüslerle geldiler

5-6 kişilik PKK'lı grubun bir anda 150-200 kişi olduğunu söyleyen cami yetkilileri güvenlik nedeniyle camiyi kilitlediklerini ve cuma namazı kılmaya gelen cemaatin cami içerisinde kaldığını belirtti. Yaşanan arbede sonrası 7 kişi yaralanırken, fransız polisinin tavrı büyük tepki topladı.

Fransız polisi yaşanan olayları sadece izlerken, camiye  ve cemmate saldırıda bulunan PKK'lı gruba değil de cami cemaatine müdahalede bulundu. Dernek yetkilileri, yaşanan olayla ilgili şikayette bulunmak istediklerini ancak  Fransız polisinin "Bugün işlerimiz çok yoğun, yarın gelin şikayet edin" dediği ifade edildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.