Fransa'da terör saldırıları: ölüler ve yaralılar var

Fransa'da bir restorana kalaşnikoflu silahlar ile saldırı düzenlendi. Paris'te terör saldırısı. Paris'teki terör saldırsında kaç ölü var? Paris'teki terör saldırısında ölüler ve yaralı ve rehineler var. Fransa- Almanya maçının oynandığı stat yakınında terör saldırısı. Pariste 4 ayrı noktada terör saldırısı. Paris'te Konser salonuna saldırı sonrası rehineler bulunuyor

Fransa'da terör saldırıları: ölüler ve yaralılar var
14 Kasım 2015 Cumartesi 02:30

Fransa'nın başketti Paris'te terör saldırıları sonrası 160 kişinin öldüğü belirtildi. Ölü sayısının zaman geçtikçe artmasından endişe ediliyor.

Pariste 3 ayrı noktada eş zamanlı saldırılar düzenlendi. Düzenlenen saldırılarda en az 160 kişinin hayatını kaybettiği belirtilirken konser verilen bir salonda saldırganların 100 kişiyi rehin aldığı belirtilmişti. Polisin konser salonuna düzenlediği operasyon sonrası iki teröristin öldürüldüğü belirtilirken, Fransız Polisi rehin alınan 100 kişinin öldürüldüğünü belirtti.

Restoranta Kalaşnikoflu Saldırı

Fransa'da bir restorana kalaşnikoflu silahlar ile saldırı düzenlendi.  Ayrıca eş zamanlı olarak stat yakınında 2 patlamanın meydana geldiği belirtiliyor.

Fransa ve Almanya maçının oynandığı Stade de France’e yakın bir restoranta yapılan kalaşnikoflu saldırının duyulması üzerine Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande özel ekipler tarafından stattan uzaklaştırıldı.

Saldırının Fransa-Almanya maçının oynandığı stadın yakınında olduğundan, maçı izleyen taraftarların stattan tek bir noktadan kontrollü bir şekilde çıkarıldığı belirtiliyor. 

Fransa Futbol Federasyonu Başkanı Noël Le Graët, patlatılan bombalardan birisinin stadın giriş kapılarından birisinde patladığı ve patlama sonrasında 3 kişinin öldüğü ve yaralıların olduğunu açıkladı. 

Fransa İçişleri Bakanlığı kriz masası oluştururken, özel harekat timlerinin hazır bir şekilde bekletildiği belirtiliyor.


Konser salonuna saldırı 

Paris'te konser salonunda silahlı saldırı düzenlendiği ve saldırganların 100 kişiyi rehin aldıkları belirtiliyor.

Polisin konser salonuna düzenlediği operasyonda 2 teröristin ölü ele geçirildiği ve Fransız Polisi rehin alınan 100 kişinin öldüğü belirtti.

Ayrıca 4. bir patlamanın gerçekleştiği ve patlamanın metro istasyonunda olduğu ve ilk belirlemelere göre 4 kişinin öldüğü belirtiliyor.


Fransız medyasının iddiasına göre stat dışında bir kişinin kafasının kesildiği ifade ediliyor.

Fransa ordusu sokağa indi.

Fransa ordusuna bağlı askerler olaylara müdahale etmek için sokağa indi.

Paris'te Louvre Müzesi yakınındaki Les Halles Restorantı'nda çatışmaların olduğu belirtiliyor.

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande'den acil kabine toplantısı çağrısı geldi.

Fransa'da Olağanüstü Hal 

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, yaşanan terör saldırıları sonrası Fransa'da olağanüstü hal ilan edildiğini belirtti.  

Açıklamada Fransa'nın sınırlarını kapatttığını ve sokağa çıkma yasağının ilan edildiği belirtildi. 

Fransa'da bugün okulların açılmayacağı, üniversitelerin açılmayacağı ve toplu taşıma araçlarının kullanılmayacağı bildirildi.

ABD başkanı Obama'dan açıklama 

ABD Başkanı Obama Fransa'da meydana gelen terör saldırıları ile ilgili basın toplantısı yaptı.

Obama basın toplantısında teröre karşı savaşmaya devam edeceklerinin vurgusunu yaptı. Obama,

'Bu bir terör saldırısı. Fransız halkıyla dünya ülkeleriyle teröre karşı savaşmaya devam edeceğiz. Şu an detayları bilmiyoruz. Şu anda durum hala çok ciddi. Şu anda Fransa Cumhurbaşkanının yoğun olduğunu düşünüyorum henüz kendisini aramadım. Bu gerçekten çok can yakıcı bir durum. Bunun Nasıl olduğunu biliyoruz. Fransa'nın yanında olacağız. Önümüzdeki günlerde neler olup bittiğini anlayacağız. Önümüzdeki günlerde Fransız yetkililerden bilgi alacağız. Fransız yetkililer açıklama yapmadan saldırının kim tarafından gerçekleştirildiği konusunda spekülasyon yapmak istemiyorum.' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa'nın Paris kentindeki terör saldırılarına ilişkin basın açıklaması yaptı.

Erdoğan, 'Türkiye olarak  terörizm konusunda ilkeli tavrımızı bundan sonra da aynı şekilde devam ettireceğiz. Ankara'daki, Suruç'taki, Gaziantep'deki, Diyarbakır'daki, Şırnak'taki ülkemin insanları bunları çok iyi bilir, ne düşünüyorsak ne düşündüysek şunu bilmenizi isterim ki, Paris'teki eylemler için de aynısını  düşünüyor, hissediyoruz' açıklamasını yaptı.

Başbakanlık'tan saldırılar ile ilgili açıklama

Başbakanlık Paris'teki saldırılarla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, 'insanlık dışı, alçakça terör saldırılarını şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz.' dedi.


Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.