Fransa'da yeni OHAL yasası

Fransa'Da yeni OHAL yasası Senato'da görüşülecek. Ulusal meclis tarafıdan kabul edilen yeni OHAL yasa tasarısında güvenlik güçleri makul şüphe ile arama yapabilecek. Ayrıca yeni yasada terör propogandası yapan internet sitelerini ve sosyal medya hesaplarını kapatabilecek.

Fransa'da yeni OHAL yasası
20 Kasım 2015 Cuma 00:00

Fransa'da yaşanan terör saldırısı sonrasında, Cumhurbaşkanı François Hollande, Fransa Ulusal Meclisi ve Senato'nun birlikte toplandığı parlamento'da yaptığı konuşmada, olağanüstü halin (OHALen fazla 12 gün olduğunu ve bunun değişmesi gerektiğini söylemişti. Hollande bu konuda tüm vekillerden destek istemişti. Bugün Senato'da görüşülecek OHAL yasa tasarısında en dikkat çekici madde uygulanabilirlik süresinin üç aya kadar çıkacak olması.

Şuanki olağanüstü hal yasasında savcılık izni gerekmeksizin arama yapabiliyordu, ancak aramalar için kanıt olması gerekiyordu. Görüşülecek yasa tasarısında güvenlik güçleri, hiçbir kanıta ihtiyaç duymadan makul şüphe duyduklarında aramalar yapabilecekler. Sadece güvenlik güçleri, hakim, avukat, senatörler, milletvekilleri ve gazetecilerin iş yerlerini arayamayacak.

Ayrıca yeni yasa tasarısında kamu düzenini bozduğu düşünülen dernek ve camilerin kapatılması olanağını sağlıyor. Terör propogandası yapan internet sitelerini ve sosyal medya hesaplarına erişim engellenecek. kamu düzenini tehtit ettiği düşünülen kişilerin ev hapsinde tutulması ve bu kişilere elektronik kelepçe takılması öngörülüyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.