Fransa'daki seçimden Erdoğan çıktı

Fransa'da dün yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için de oy kullananlar oldu. Fotoğraflar sosyal medyadan paylaşıldı.

Fransa'daki seçimden Erdoğan çıktı
24 Nisan 2017 Pazartesi 09:38

Fransa dün Cumhurbaşkanlığı seçimi için sandığa gitti. Fransız cumhurbaşkanı adaylarına verilen oyların yanı sıra sandıktan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ismi de çıktı. Oy pusulalarına yazılan Erdoğan isimleri bir de fotoğraflara yansıdı. Fotoğraflar kısa sürede sosyal medyada yayıldı.

13 Kasım 2015'te 130 kişinin hayatını kaybettiği saldırıların ardından ilan edilen olağanüstü hal durumunun devam ettiği Fransa'da yaklaşık 50 bin polis ve 7 bin asker görev aldı.  AB karşıtı adaylarla, AB yanlısı adayların yarıştığı cumhurbaşkanlığı seçiminde bir çok gurbetçi vatandaşımız Erdoğan ismi yazdı. 

Vatandaşlardan biri zarfa '' Reisten başka oy verecek adam yok. Uzun adam şu Avrupa'ya bir el atsan'' şeklinde not yazdı. 

Fransa’da dün yapılan cumhurbaşkanlığı seçiminin sandık çıkış anketlerine göre liberal aday Emmanuel Macron ile aşırı sağcı Ulusal Cephe Partisi’nin lideri Marine Le Pen, ikinci tura kalmayı başardı. Sonucun ardından birçok Fransız siyasetçi, Le Pen’in 7 Mayıs’ta cumhurbaşkanı seçilmemesi için Macron’a destek açıklamaları yaptı. Le Pen ise “Tarihi bir sonuç. Ben halkın adayıyım” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.