Hollanda'dan Müslüman öğrencilere 'sınıf fotoğrafı' tazminatı

Okuldaki 'sınıf fotoğrafı' çekimlerine Kurban Bayramı nedeniyle katılmayan Müslüman iki kardeş için açılan dava hakkında Hollanda'da mahkemesi tazminat kararı aldı.

Hollanda'dan Müslüman öğrencilere 'sınıf fotoğrafı' tazminatı
10 Temmuz 2017 Pazartesi 16:52

Hollanda'nın Lahey kentindeki Maria Montessori İlkokulu'na, geçen yıl Kurban Bayramı'nda izinli oldukları için sınıf fotoğrafı çekimlerine katılamayan iki Müslüman öğrencinin ailesi tarafından açılan davada tazminat kararı alındı. 

Okul, mahkemede fotoğraf çekimlerinin yanlışlıkla bayram gününe denk geldiğine ve katılamayan öğrenciler için daha sonra farklı bir gün ayarlandığına yönelik savunma yaptı. Bu savunmayı reddeden mahkeme okulun sınıf fotoğrafı çekimleri için değil, bireysel fotoğraflar için alternatif sunduğuna işaret etti. Okulun Müslüman çocukların izinli olduğu gün sınıf fotoğrafı çekimi düzenleyerek öğrenciler arasında ayrımcılık yaptığına hükmeden mahkeme,eşitlik yasasına aykırı uygulaması nedeniyle okulun iki kardeş öğrenciye toplamda 500 avro tazminat ödemesine karar verdi.

İki kardeşin ebeveynleri, Kurban Bayramı'nda izinli olan çocukları sınıf fotoğrafı çekimlerine katılamadıkları için okula 10 bin avroluk tazminat davası açmıştı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.