İngiltere'nin Brexit kararına AB'den ilk açıklama!

AB Konseyi Başkanı, İngiltere'nin Brexit kararı sonrasında bir açıklama yaparak birliği bir arada tutma konusunda kararlı olduklarını ifade etti.

İngiltere'nin Brexit kararına AB'den ilk açıklama!
24 Haziran 2016 Cuma 10:18

İngiltere'de gerçekleştirilen tarihi referandumu ayrılıkçılar kazandı. Referandum sonrası Avrupa Birliği'nden ilk açıklama geldi. 

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Donald Tusk, Birleşik Krallık'taki referandum sonrası ilk açıklamayı yaparak, "Referandumdan başka bir sonuç çıkmasını istediğimizi saklamaya gerek yok. Bunun (sonucunun) siyasi olarak ne kadar ciddi ve hatta dramatik olduğunun farkındayım" şeklinde konuştu.

"Domino etkisi yapacağını düşünmüyoruz"

AB'nin geleceğiyle ilgili de konuşan Tusk, "İngiltere'deki referandumun ardından birliğimizi 27 üye olarak korumakta kararlıyız" dedi.

Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz ise, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılma kararının domino etkisi yapacağını düşünmediklerini söyledi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.