İngiltere Parlamentosu yakınında saldırı

İngiltere'nin başkenti Londra'da parlamento binası yakınında saldırı düzenlendi. Saldırı sonucu parlamento çalışmaları askıya alındı. Saldırıda çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi.

İngiltere Parlamentosu yakınında saldırı
22 Mart 2017 Çarşamba 18:34

İngiliz Parlamentosu yakınında kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce saldırı gerçekleştiği ve yaralıların olduğu bildirildi. Şüpheli şahıs önce Wesminster Köprüsü'nde aracını kaldırımdaki yayaların üzerine doğru sürdü. Burada 10 kişiyi yaralayan saldırgan daha sonra parlamento binasına yöneldi.

Saldırı Londra yerel saatiyle 14.40 sıralarında yaşandı.

İlk belirlemelere göre iki kişi vuruldu, en az 12 kişi yaralandı.

Aracın yol kenarındaki demir parmaklıklara çarpmasının ardından saldırgan parlamento binasına yöneldi.

Saldırgan, parlamento binasında bir polisi bıçakla yaraladı. Avam Kamarası lideri David Lidington, şüpheli saldırganın parlamento binası önünde polis tarafından vurularak etkisiz hale getirildiğini söyledi.

Avam Kamarası'nda gerçekleştirilen toplantı sırasında gerçekleşen saldırı nedeniyle toplantı acil olarak iptal edildi. Görgü tanıkları polisin uyarısı üzerine milletvekillerinin sığınaklara götürüldüğü ifade edildi. 

Saldırı sırasında parlamento binasındaki çalışmalar askıya alındı. Metro seferleri durduruldu.

Saldırganın vurulmasından sonra bölgeye hava ambulansı sevk edildi, parlamento binası giriş-çıkışa kapatıldı.

Polis, yeni bir saldırı ihtimaline karşı bölgede geniş güvenlik önlemleri aldı. Yaralılardan ikisinin durumunun ağır olduğu kaydediliyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Gözüm - 7 yıl önce
AB ülkemize yönelik her türlü teröre kucak açıyor. Biz ise millet olarak terör nereden gelirse gelsin, hangi ülkeye yapılırsa yapılsın lanetliyoruz. Bizim farkımız bu.