Irak Başbakanı İbadi, Kim Milyoner Olmak İster'e katıldı, rezil oldu

Irak'ın Başbakanı İbadi, Irak'ta yayınlanan Kim Milyoner Olmak İster yarışmasına katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı hadsiz açıklamalar yapan İbadi, yarışmada adeta rezil rüsva oldu. İşte İbadi'nin yarışmadaki rezil olduğu anlara kamusaati.com adresinde.

Irak Başbakanı İbadi, Kim Milyoner Olmak İster'e katıldı, rezil oldu
13 Ekim 2016 Perşembe 20:40

Irak'ın haddini bilmez Başbakanı Haydar el İbadi, ünlü yarışma programı Kim Milyoner Olmak İster'in Irak televizyonundaki versiyonuna katıldı. Irak'ın küstah Başbakanı Haydar el İbadi, ünlü yarışma programı Kim Milyoner Olmak İster'in Irak televizyonundaki versiyonuna katıldı. Zeka seviyesini milyonlara gösteren İbadi, daha 3 üncü soruda elendi. 

Irak Başbakanı İbadi'nin bilemediği bir soru pes dedirtti. Irak'ın başbakanı olmasına rağmen Iraklıların meşhur tatlısını dahi bilemeyen İbadi, TV önünde rezil oldu ve yarışmadan elendi. 

Iraklıların en sevdiği tatlı hangisidir? sorusuna cevap veremedi

İbadi Iraklıların en çok sevdiği tatlı hangisidir sorusuna cavap veremezken, jokerlerini kullandı.  İlk joker hakkını telefon olarak kullanan İBADİ, Dışişleri Bakanı İbrahim Caferi'yi aradı, o da bilemeyince yüzde 50 joker hakkıyla dört şıktan ikisini eledi. İki şık içerisinden künefeyi şecen ibadi yanlış cevap verdi ve yarışmaya veda etti.




Peki Iraklıların sevdiği tatlı hangisi?

Iraklıların en çok sevdiği tatlı Baklavadır. Irak mutfağı tatlılar açısından çok zengin bir dünya mutfağıdır. Irak tatlıları çok geniş bir çeşitlilik gösterirler. Baklava, kadayıf, lokma gibi hamurlu tatlılar, muhallebi, keşkül, kazandibi, sütlaç gibi sütlü tatlılar, hoşaf ve kompostolar, revani, helva, aşure ve Kabak Tatlısı gibi tatlılar geniş bir yelpazeye sahiptirler.

Baklava Irak mutfağının en tanınmış tatlıları arasındadır. Çok ince açılmış yufkanın arasına fındık, ceviz veya antep fıstığı konarak pişirilmesinden sonra bir şerbetle tatlandırılması yoluyla hazırlanır. Tel kadayıf ise çok ince teller halinde satılan hamurla hazırlanır ve baklavanın içine benzer içlerle doldurularak fırında kızartıldıktan sonra şerbetle tatlandırılır.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.