Irak Genelkurmay Başkanı'ndan Musul operasyonu için tarih verdi

Genelkurmay Başkanı Othman al-Ghanmi, ABD ile birlikte yürüttükleri Musul operasyonunun bitiş tarihini açıkladı. Othman al-Ghanmi, DAEŞ'e karşı yürütülen Musul operasyonunun en geç 3 hafta içerisinde sona ereceğini söyledi.

Irak Genelkurmay Başkanı'ndan Musul operasyonu için tarih verdi
30 Nisan 2017 Pazar 17:48

Irak ordusu, peşmerge güçleri ve ABD ile birlikte düzenlenen Musul operasyonu hakkında Genelkurmay Başkanı Othman al-Ghanmi,  Irak basınına konuştu. 2016 yılının Ekim ayında başlayan Musul operasyonu tamamlanmasıyla ilgili Al-Ghanmi, Mayıs ayı içerisinde sonlanmasını beklediklerini söyledi.

DEAŞ tarafından 2014 yılında ele geçirilen Musul'un temizlenmesi için başlatılan operasyona 100 bin güvenlik görevlisi katıldı.

6 aydır yürütülen operasyon kapsamında sadece şehrin kuzeybatı bölgesinde 200 ila 300 arasında DEAŞ'lı teröristin kaldığı belirtiliyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.