Japonya'da 6.1 büyüklüğünde deprem - Japonya'da tsunami alarmı yapıldı mı?

Japonya'nın batısında yer alan Mie vilayeti açıklarında 6.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem sonrası tren seferleri durdurulurken, ülkede tsunami alarmı yapıldı mı?

Japonya'da 6.1 büyüklüğünde deprem - Japonya'da tsunami alarmı yapıldı mı?
01 Nisan 2016 Cuma 10:36

Japonya'nın batısı büyük bir depremle sarsıldı. Japonya'nın batısında yer alan Mie vilayetinin 10 kilometre açığında 6.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Japonya Meteoroloji Ajansı, Japonya'nın Mie vilayetinin 10 kilometre açığında 6.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini belirtti. Depremde  herhangi bir can veya mal kaybı olmadığı bildirilirken, deprem sonrasında tsunami alarmı yapılmadı. 

Deprem sonrası bölgede tren seferleri geçici bir süre durduruldu. Deprem ülkesi olarak bilinen Japonya bu tarz sarsıntılara alışık bir devlet. 5 yıl önce 11 Mart 2011'de tarihinin en büyük depremlerinden birisini yaşayan Japonya'da 19 bin kişi ölmüş binlerce insan yaralanmıştı. Yaklaşık 9 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrasında tsunami olmuş ve can kayıplarının büyük çoğunluğu bü yüzden meydana gelmişti. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.