Kanada'da müslüman kadına yumruklu saldırı

Kanada'nın Toronto kentinde çoçuğunu okuldan almak için bekleyen müslüman kadına iki kişi fiziki saldırıda bulundu. Saldırganlar çoçuğunu bekleyen kadına 'teröristler, defolun' diye sözlü tacizde bulunarak darp etti.

Kanada'da müslüman kadına yumruklu saldırı
18 Kasım 2015 Çarşamba 00:10

Kanada'nın Toronto kentinde çoçuğunu okuldan almak için bekleyen müslüman kadına iki kişi fiziki saldırıda bulundu. Saldırganlar çocuğunu bekleyen kadına, 'teröristler, defolun' diye sözlü tacizde bulunarak darp etti.


Toronto polisi yaptığı açıklamada, kimliğini gizli tutulan müslüman bir kadının çoçuğunu okuldan almak için beklerken 30-35 yaşlarındaki iki erkek tarafından sözlü ve fiziki saldırıya maruz kaldığını ifade etti.


Olayı gören tanıkların ifadesine göre, okul önünde bekleyen başörtülü kadına küfürlerle sözlü tacizde bulunan 2 şahıs, kadının durmalarını istemesi üzerine fiziki saldırıya geçti. Saldırganlardan birisi kadına yumruk atarken diğeri ise kadının başörtüsünü çıkarıp 'teröristler defolun bu ülkeden, kendi ülkenize gidin' diye bağırdığını söyledilerAyrıca polis ekipleri müslüman kadının yaşadığı evinin önündeki duvara 'Müslümanlar defolun' yazısının yazıldığını belirtti.


Kanada'da son zamanlarda müslümanlara karşı saldırılar düzenleniyor.14 Kasım'da bir grup saldırgan tarafından Toronto'nun Peterborough-Kawartha bölgesinde bulunan Al-Salaam Camisi'ne saldırı düzenlenmiş ve cami kundaklanıp kullanılamaz hale getirilmişti.

Bu olay sonrası Kanada Başbakanı, 'Kanadalıların anlaması gereken önemli bir konu da dünyadaki Müslümanların da aynı kişiler tarafından zulme uğratıldığı ve mağdur edildikleridir. Tüm bunlara karşı birlikte olmamız gerekir. Namazı için her hafta camiye giden aileler müsterih olsun. Kanada Hükümeti sizin haklarınızı koruyacak ve olayın faili ya da faillerini yakalamak için her türlü çabayı gösterecektir.' açıklamasını yapmıştı. 


Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.