Kazakistan'da okullara başörtüsü yasağı getirildi

Kazakistan'da okullarda başörtüsü yasağı getirildi. Eğitim ve Bilim Bakan Yardımcısı Suhanberdiyeva, ülkede eğitimin laik olduğunu, bu yüzden başörtüsü ile okula girişin yasak olduğunu ifade etti.

Kazakistan'da okullara başörtüsü yasağı getirildi
19 Ekim 2016 Çarşamba 20:17

Kazakistan'da okullara başörtüsü yasağı getirildi. Konu ile ilgili açıklama yapan Kazakistan Eğitim ve Bilim Yardımcısı Elmira Suhanberdiyeva, Kazakistan yasalarına göre eğitim laiktir" diyerek başörtüsü takmanın propoganda olduğunu iddia etti. 

Kazakistan'da okullarda başörtüsü yasağı büyük tepki topladı. Konu ile ilgili basın toplantısı düzenleyen Eğitim ve Bilim Bakanı Yardımcısı Elmira Suhanberdiyeva, 5 binden fazla talep aldıklarını ancak, ülkede laik eğitim olduğundan dolayı bu talebi reddettiklerini ifade etti. Bakan yardımcısı, dinin doğrudan veya dolaylı olarak propoganda yapılmasına izin vermeyeceklerini ifade ederek, başörtüsünü bir propoganda malzemesine benzetti. 

Din İşleri ve Sivil Toplum Bakanlığı Din İşleri Komitesi Başkanı Galım Şoykin da ülkede inanç özgürlüğü için tüm şartların oluşturulduğunu vurgulayarak, "Ülkede 15 dini temsil eden 3 bin 500 dini birlik faaliyet gösteriyor. Bunların hepsi eşit haklara sahiptir." şeklinde konuştu.

Dini araçların kullanılması yasak

Bakan yardımcısı okulların tüzüğüne bakıldığında dini araçların yasak olduğunu ifade ederek, "Öğrenci okuldayken başörtüsünü çıkartıp, giderken geri takarak dışarı çıkabilir. Kimseye manen zarar vermiyoruz." dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Baba - 8 yıl önce
Eski jakoben kafa..rus etkisi hala devam ediyor