Kuzey Irak'a gönderilen suikast silahları kriz yarattı

Kuzey Irak'a gönderilen susturuculu otomatik silahlar Bağdat yönetimi tarafından Türkiye ve Kuveyt'e geri gönderildi.

Kuzey Irak'a gönderilen suikast silahları kriz yarattı
10 Kasım 2015 Salı 07:11

 Irak yasaları gereğince Kuzey Irak'a yapılacak her silah sevkiyatı öncelikle Bağdat yönetiminin onayını almak zorunda. Geçtiğimiz günlerde Türkiye ve Kuveyt'ten kalktığı belirtilen iki uçağın askeri malzeme taşıması nedeniyle merkezi hükumetin onayını almak üzere Bağdat'a gönderildiği belirtildi. Burada kontrol edilen silahlar listede olmayan susturuculu silahlar nedeniyle ülkelerine geri gönderildi. 

Kanada ve İsveç'e ait yükler taşıdığı ifade edilen susturuculu silahların suikastlerde kullanılması iddiası ortalığı karıştırırken Bağdat yönetimi silahların geri gönderildiğini doğruladı. Olayı Türk ve Kuveyt makamları ise doğrulamadı. 

İsveç ve Kanada'ya ait yükleri taşıyan kargo uçaklarının Türkiye ve Kuveyt hava sahasını kullanarak Erbil'e gönderidği silahların PKK tarafından kullanılmadığı ifade ediliyor. 

Kaynak: Hürriyet



Etiketler; #Kuzey ırak
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.