Macron'dan Ermeni soykırımı için şok Türkiye açıklaması

Fransa'nın Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki ilk turun kazananı Emmanuel Macron, Türkiye için şok açıklamada bulundu. 'Ermeni Soykırımı'nın tanınması için çalışacağını vurgulayan Macron, Türkiye'yi AB ile tehdit etti.

Macron'dan Ermeni soykırımı için şok Türkiye açıklaması
25 Nisan 2017 Salı 12:10

Fransa'da düzenlenen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 24.01 oy ile ilk turun galibi olan Emmanuel Macron, sözde soykırımın 102'nci yıldönümü için Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen anma törenine katıldı.

Törende konuşan Macron bir de Türkiye'yi tehdit etti. 7 Mayıs’taki cumhurbaşkanı seçiminde başarı elde etmesi durumunda ''Ermeni soykırımının'' tanınması için dünyada mücadele vereceğini vurguayan Macron, ''Türkiye’nin içine girdiği eğilimden çok derin üzüntü duyuyorum ve bunu onaylamıyorum'' dedi.

16 Nisan'daki anayasa değişikliği referandumuna için ''otoriterleşme'' vurgusu yapan Macron, Türkiye'nin Avrupa Birliği müzakerelerinde ilerleme olmayacağını söyledi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.