Malezya'dan flaş FETÖ kararı: İade...

Malezya, FETÖ ile bağlantısı olan ve örgütün elebaşları içerisinde bulunduğu düşünülen 3 şüphelinin iadesi ile ilgili açıklama yaptı.

Malezya'dan flaş FETÖ kararı: İade...
12 Mayıs 2017 Cuma 11:59

Fetullahçı Terör Örgütü soruşturması kapsamında Malezya örnek davranışa imza attı. 

Malezya, gözaltına alınan ve Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) elebaşları arasında gösterilen 3 Türk vatandaşın Türkiye'ye iadesinin yapılacağını açıklandı.

Reuters'ın haberine göre okul müdürü 43 yaşındaki Turgay Karaman, işadamı İhsan Aslan (39) ve akademisyen İsmet Özçelik (58), geçen hafta ulusal güvenlik için tehlike oluşturdukları gerekçesiyle Malezya'da tutuklanmıştı. 

Konuyla ilgili bugün yazılı açıklama yapan Malezya Polis Genel Müfettişi Halid Abu Bakar, sanıkların "FETÖ" ile bağlantılı oldukları gerekçesiyle dün Türkiye'ye iade edildiklerini ifade etti. Ayrıca Halid, "Bu durumda bu kişiler Malezya'da yasadışı göçmen statüsündeydiler" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.