Merkel, AB üyeliği için referandumu beklemeliyiz dedi

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Alman gazetesine yaptığı açıklamada Türkiye'nin AB üyeliği ile ilgili referandumu beklediklerini ifade etti. Merkel, "Türkiye'deki referandumu ve diğer şeyleri beklemeliyiz" dedi.

Merkel, AB üyeliği için referandumu beklemeliyiz dedi
24 Mart 2017 Cuma 12:10

Almanya Başbakanı Merkel, Türkiye'nin Avrupa Birliği üyelik süreci ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Alman Gazetesine röğortaj veren Merkel, Türkiye'nin AB üyeliği için referandum ve diğer konuları beklediklerini ifade etti.

Alman Gazetesi Passauer Neue Presse'e konuşan Merkel, Türkiye'nin AB'ye üyelik müzakerelerinin durdurulup durdurulmamasına dair görüşü sorulduğunda, "Türkiye'deki referandum u ve diğer şeyleri beklemeliyiz" yanıtını verdi.

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel dün yaptığı açıklamada, Türkiye ile üyelik müzakerelerinin durdurulması yönündeki çağrıları eleştirmitşi. Gabriel, Türkiye ile diyaloğun sürmesi gerektiğini söylemişti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.