Merkel rest çekti: İncirlik'i terk ederiz

Almanya Başbakanı Angela Merkel, İncirlik ile ilgili şok açıklamalarda bulundu. Merkel, Brüksel'den yaptığı açıklama da "Aksi takdirde İncirlik'i terk etmek zorundayız." dedi.

Merkel rest çekti: İncirlik'i terk ederiz
25 Mayıs 2017 Perşembe 17:07

Brüksel'deki yeni NATO karargahında düzenlenecek Devlet ve Hükümet Başkanları Toplantısı girişinde Almanya Başbakanı Angela Merkel, basın açıklaması yaptı. 

Merkel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İncirlik üssünde görevli Alman askerlerinin Federal Meclis milletvekilleri tarafından ziyaret edilmesi ile ilgili görüşme yapacağına değindi. Merkel, "Türkiye Cumhurbaşkanı ile yapacağım görüşmede, bizim için bunun kaçınılmaz olacağını açıkça söyleyeceğim. Çünkü biz bir parlamento ordusuna sahibiz. Askerlerimizin Federal Meclis üyeleri tarafından ziyaret edilebilmeleri gerekir. Aksi takdirde İncirlik'i terk etmek zorundayız. Ziyaretler Alman ordusunun faaliyetleri için esas teşkil etmektedir" diye konuştu.

NATO'nun ve AB'nin de terör örgütü DEAŞ karşıtı koalisyona katılma kararından memnuniyet duyduğunu ifade eden Merkel, Almanya'nın bu konuda görevini fazlasıyla yerine getirdiğini, diğer ülkelerin de koalisyona ne şekilde katkı yapabileceğini düşünmesi gerektiğini vurguladı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Gözüm - 7 yıl önce
Lütfen terk edin. Bizi yormayın.