Obama'nın temsilcisi: "PKK, terör örgütüdür"

ABD Başkanı Obama'nın DEAŞ'la Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk "PKK, terör örgütüdür" dedi.

Obama'nın temsilcisi: "PKK, terör örgütüdür"
26 Ekim 2016 Çarşamba 11:53

ABD Başkanı Barack Obama'nın, DEAŞ'la Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk Bağdat'ta basın toplantısı düzenledi. McGurk yaptığı açıklamada, "PKK, terör örgütüdür" dedi.

McGurk açıklamasında, Musul operasyonunun belirlenen plan dahilinde sürdüğünü ve ilerleme kaydedildiğini ancak bu operasyonun zor olacağını ve zaman alacağını ifade ederek "DEAŞ, küçük gruplar şeklinde Kerkük ve Rutba'da olduğu gibi farklı yerlerde terör eylemlerinde bulunuyor. Bu gibi eylemlerin artacağını da düşünüyoruz." dedi.

"PKK, TERÖR ÖRGÜTÜDÜR"

"PKK, terör örgütüdür ve Türkiye ile IKBY'ye karşı tehdit oluşturuyor." diyen McGurk, bu sorunun IKBY ile merkezi hükümet arasında çözülmesi gerektiğini dile getirdi.

McGurk, DEAŞ sonrası Irak'ta ABD güçlerinin kalıp kalmayacağı konusunun Irak'a ait olduğunu ve bunun Irak ile ABD arasındaki diyaloğa bağlı olacağını aktardı.


Etiketler; #Obama #PKK
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.