Paris saldırılarında 'SMS'le talimat verildi

Paris'te meydana gelen 13 Kasım saldırılarında, saldırı talimatının sms ile verildiği ortaya çıktı.

Paris saldırılarında 'SMS'le talimat verildi
18 Kasım 2015 Çarşamba 23:45

Paris Cumhuriyet Başsavcısı François Molins, 13 Kasım 2015 günü meydana gelen terör saldırılarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Molins, Paris'te meydana gelen 13 Kasım saldırılarında, saldırı talimatının sms ile verildiğini açıkladı.


Paris'in kuzeyindeki Saint-Denis banliyösünde gerçekleştirilen ve yaklaşık yedi saat süren operasyonda 8 kişinin gözaltına alındığını ve olayda en az iki kişinin hayatını kaybettiğini bildiren Savcı Molins, operasyon yapılan binanın yıkılma tehlikesi olduğunu için binadaki arama çalışmalarının güçlükle sürdürülğünü ifade etti.


Binadaki teröristlerin eylem yapabileceklerinin tespit edildiğini söyleyen Molins, operasyon sırasında gözaltına alınanlar arasında Ebu Ömer olarak bilinen Abdelhamid Abaaoud ve Salah Abdeslam'ın bulunmadığını açıkladı.


Paris'teki saldırıların hadafi haline gelen yerlerden biri olan Bataclan konser salonu yakınlarındaki bir çöp kutusunda bir cep telefonunun bulunduğunu ve bulunan cep telefonundan atılan bir kısa mesajla saldırının  başlatılması için talimat verildiğini açıklayan savcı Molins, kısa mesajda "Yola çıkıyoruz ve başlıyoruz" ifadesinin yer aldığını belirtti.


Cumhuriyet Başsavcısı Molins, terör saldırılarıyla ilgili yapılan operasyonda eylem hazırlığındaki terörist bir grubun etkisiz hale getirildiğini de sözlerine ekledi.


Molins, 13 Kasım Paris saldırılarında, Volkswagen marka Polo model, Seat marka Leon model ve Renault marka Clio model üç adet otomobilin kullanıldığını belirtti. Kullanılan araçların Belçika'dan 12 Kasım'da 10'ar dakika arayla konvoy halinde Fransa'ya girdiğinin tespit edildiğini ifade eden Molins, bütün araçların İbrahim Abdeslam ve Salah Abdeslam kardeşler tarafından kiralandığını kaydetti.


Etiketler; #Paris
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.