Polonya'da mülteci sorusu soran fizik öğretmenine tepkiler yağdı

Polonya'da bir fizik öğretmeni öğrencilerine sordu soru ile tepki topladı. Öğretmen öğrencilerine, 'Kaç mülteciyi denize atmanız gerekir?' sorusunu yöneltti. Haberin duyulması üzerine Fizik Öğretmenine tepkiler yağdı.

Polonya'da mülteci sorusu soran fizik öğretmenine tepkiler yağdı
12 Kasım 2015 Perşembe 22:15

Polonya'da bir fizik öğretmeni öğrencilerine sordu soru ile tepki topladı. Öğretmen öğrencilerine, 'Kaç mülteciyi denize atmanız gerekir?' sorusunu yöneltti. Haberin duyulması üzerine fizik öğretmenine tepkiler yağdı.



Fizik öğretmeni ögrencilerine, 'Dört Suriyeli göçmen, botla Yunanistan'a doğru gitmektedir. Botun ebatları 1 metreye 2 metre, yüksekliği ise 20 cm'dir. Botun yoğunluğu da 800 kg/m3'tür. Mültecilerin her birinin 60 kg olduğunu varsayarsak, botun suyun yüzeyinde kalması, yani batmaması için kaç mülteciyi suya atmanız gerekir?' sorusunu yönetti.


Öğretmenin bu sorusunu sınıftan bir öğrenci ailesine anlattı. Öğrencinin velisi okula giderek öğretmene tepki gösterdi. 


Veli 'Bu nasıl soru' diyerek tepki gösterdi. Olayın internet üzerinde kısa bir sürede yayılması sonrası soruyu soran fizik öğretmeni basın açıklaması yapmak zorunda kaldı. İsminin Grzegorz Nowik olduğu öğrenilen öğretmen, kötü bir amacının olmadığını, öğrencilerin dikkatini çekmek için böyle bir soru sorduğunu ifade etti. Öğretmen 'eğer bir ağaç parçası suyun üzerinde hangi fizik kurallarına göre batmadan yüzer diye anlatsam, bu kimsenin ilgisini çekmezdi.' açıklamasını yaptı.


Fizik öğretmenin sorusuna cevap Yüksek Fizik Mühendisi'nden geldi. Yüksek Fizik Mühendisi Cem Ersöz sorunun cevabı olarak, 'Botun batmaması için, iki mültecinin bottan inmesi gerekir.' cevabını verdi.



Soruyu soran öğretmene okul idaresi tarafından ihtar cezası verildi. Okulun Müdür Yardımcısı Elzbieta Stasiewicz, fizik öğretmenine ihtar cezası verdiklerini, eğer böyle bir olay tekrarlanırsa işine son verileceğini ifade etti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.