PYD lideri Salih Müslim'den akıl almaz Türkiye iddiası

PYD lideri Salih Müslim, Türkiye hakkında akıl almaz iddialarda bulundu. Musul operasyonu içinde çarpıcı açıklamalarda bulunan Müslim, "Türkiye'nin Başika'daki güçleri hiçbir zaman IŞİD'de karşı olmamıştır, tam tersine IŞİD'e yardım etmek için ordadır" iddiasında bulundu.

PYD lideri Salih Müslim'den akıl almaz Türkiye iddiası
21 Ekim 2016 Cuma 12:55

Demokratik Birlik Partisi (PYD) lideri Salih Müslim, Sputnik'e verdiği röportajda Türkiye için akıl almaz bir iddiada bulundu. Müslim, Türkiye'nin Başika'da bulunan askerleri için "Türkiye'nin Başika'daki güçleri hiçbir zaman IŞİD'de karşı olmamıştır, tam tersine IŞİD'e yardım etmek için ordadır" ifadesinde bulundu.

"Türkiye de Musul operasyonuna katılmak istiyor, siz Türkiye'nin bu tutumunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna cevap veren Müslim,"Türkiye hiç bir zaman IŞİD'e karşı bir operasyona katılmaz. Türkiye her zaman IŞİD'i desteklemek için vardır. Cerablus ve Şengal'de Türkiye'nin IŞİD ile nasıl ilişkiler içerisinde olduğunu gördük. Türkiye şu an IŞİD'in sakalını kesip başka yerlere insanların üzerine salıyor ve yerini değiştiriyor. Türkiye şimdi Musul'a girerse aynı şey yapacak. Türkiye'nin Başika'daki güçleri hiçbir zaman IŞİD'de karşı olmamıştır, tam tersine IŞİD'e yardım etmek için ordadır. Bunu unutmayın Türkiye hiç bir zaman IŞİD'e karşı savaşmaz." diye konuştu.

Müslim, Türkiye'nin Suriye'de YPG'ye ait 18 hedefi vurduğu ve 200'den fazla militanın öldürüldüğü açıklamasının doğru olmadığını savunarak Türk savaş uçaklarının sivilleri hedef aldığını iddia etti.

"Türk uçakları IŞİD'i desteklemek niyetiyle yerli halkı ve yerli örgütleri vurdu. Türkiye her zaman Rojava'ya saldırıyor." diyen Müslim, YPG'nin hiçbir zaman Türkiye'ye saldırmadığını söyledi.

DAEŞ'i temizlemek için başlatılan Musul operasyonu hakkında ise şöyle konuştu:

"Kimse davet de etmedi. Ama IŞİD denilen Kürt düşmanı nerede olursa olsun YPG onlarla savaşmaya hazırdır. Eğer Musul'da YPG'nin IŞİD'e savaşması istenirse katılabiliriz"
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yavuz - 8 yıl önce
Satılık soysuz