Rus milletvekili Vitali Minolov: İstanbul'un adı Konstantinapolis olsun

Rusya başbakanı Dmitri Medvedev’e, Meclisi üyesi Vitali Minolov yazdığı mektupta İstanbul adının resmi olarak değişiklik yapılarak 'Konstantinapolis' olmasını isteyerek skandal yarattı.

Rus milletvekili Vitali Minolov: İstanbul'un adı Konstantinapolis olsun
17 Haziran 2016 Cuma 12:34

Rusya başbakanı Dmitri Medvedev’e, Petersburg Yasama Meclisi üyesi Vitali Minolov yazdığı mektupta İstanbul adının resmi olarak değişiklik yapılarak
'İstanbul' adı yerine 'Konstantinapolis'in verilmesini önererek skandala imza attı.

Rus devletine bağlı bir TV kanalındaki Russia Today'ın yaptığı habere göre Minolov tarafından Medvedev'e gönderilen mektupta "İstanbul'un tarihi adına dönüşü halkımızın şehrin trajik kaderini hatırladığının sembolü olur" denildi. Minolov İstanbul isminin Rus yapımı haritalarda ve ders kitaplarında 'Konstantinapolis' olarak yer verilmesini önerdi. Minolov mektupta 'İstanbul' ismini reddetmediklerini ama "şehrin tarihi ismine dönüşünün Rus halkı açısından tarihi önem arz ettiğini" dile getirdi.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.