Rus uçağı 'uçan tabut' Karadeniz'e düştü

İçinde 83 yolcu ve 8 mürettebat bulunan Rusya Savunma Bakanlığı'na ait uçağın Soçi'den kalktıktan sonra radardan kaybolduğu bildirildi. Rus uçağının Karadeniz'e düştüğü öğrenildi.

Rus uçağı 'uçan tabut' Karadeniz'e düştü
25 Aralık 2016 Pazar 10:05

Rusya'nın Soçi kentinden kalkan bir Rus uçağının, kalkıştan hemen sonra radardan kaybolduğu bildirildi.

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 91 kişiyi taşıyan TU-154 tipi uçağın düştüğü duyuruldu. 

Interfax, Rus kurtarma ekibi uçağın Karadeniz'de Soçi kıyısı yakınlarında düştüğünü tespit etti. 

'UÇAN TABUT' DENİLİYOR

Rusya'da bugün sabah saatlerinde düşen ve içinde 91 kişinin bulunduğu Rus yapımı Tupolev TU-154 tipi uçak, son yıllarda bir çok kaza yaptığı için 'uçan tabut' olarak nitelendiriliyor.

UÇAKTA ÜNLÜ ASKERİ ORKESTRA VARDI

Bakanlık uçakta, Suriye'nin Lazkiye şehrinde bulunan Hmeymim Üssü'nde konser vermeye giden ünlü Alexandrov askeri orkestrasının bulunduğunu açıkladı.

RIA'ya konuşan bir kaynak, uçağın Chkalovsky'den kalkıp Soçi'de yakıt ikmali için durduğunu, ardından kalkıştan 20 dakika sonra radardan kaybolduğunu belirtti. 

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in konuyla ilgili bilgi aldığını ve arama kurtarma çalışmalarındaki gelişmeleri takip ettiğini kaydetti.

POLONYA CUMHURBAŞKANI DA BU UÇAKTA CAN VERDİ

Tupolev TU-154 tipi uçak kamuoyunun gündemine daha önce, Polonya Cumhurbaşkanı Lech Kaczyński'nin ölümüyle gelmişti. Polonya Cumhurbaşkanı ve beraberindeki heyeti taşıyan Tupolev-154 tipi uçak 10 Nisan 2010 tarihinde kalkışından kısa süre sonra düşmüş ve uçakta bulunan 96 kişiden kurtulan olmamıştı.

TARTIŞILIR HALE GELDİ

Rus yapımı Tupolev tipi uçaklar son yıllarda bir çok kaza yaptı ve uçuş güvenliği tartışılır hale geldi.

İşte en önemli Tu-154 kazaları:

- Aeroflot Havayolları'na ait uçak 169 yolcu ve 5 mürettebatı ile Omsk Havalimanı'na inişte düştü. Kazadan kurtulan olmadı.

- Rus Aeroflot Havayolları'na ait Tu-154 uçağı havada pilotların kontrolü yitirmesi nedeniyle düştü. Olayda yolcu ve mürettebat toplam 200 kişi hayatını kaybetti.- İranlı Air Tours Havayolları'na ait uçak Mehrabad'ta İran Hava Kuvvetleri'ne ait uçakla çarpıştı. 119 yolcu ve 6 kişilik uçuş ekibi hayatını kaybetti.

- Alman Hava Kuvvetleri'ni ait, Doğu Almanya'dan alınan tu-154 uçağı, Amerikan Hava Kuvvetleri'ne ait C-141 askeri nakliye uçağı ile Namibya açıklarında çarpıştı. Olayda 132 kişi hayatını kaybetti.

- 15 Temmuz 2009, İranlı Caspian Havayolları'na ait uçak Tahran-Erivan seferini yaparken İran'da düştü. 168 kişi hayatını kaybetti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.