Rusya'dan Erdoğan'ın mektubuna yanıt: 'Türkiye ile ilişkileri yeniden inşa etmek istiyoruz ama... '

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e gönderdiği tebrik mektübuna yanıt gecikmedi. Kremlin'den yapılan açıklamada Türkiye

Rusya'dan Erdoğan'ın mektubuna yanıt: 'Türkiye ile ilişkileri yeniden inşa etmek istiyoruz ama... '
15 Haziran 2016 Çarşamba 13:52

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Eedoğan'ın dün Vladimir Putin'e gönderdiği mektuba yanıt Kremlin'den geldi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Rusya Günü nedeniyle Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e, Başbakan Binali Yıldırım da mevkidaşı Dimitri Medvedev'e birer mektup göndermişti. İki ülke arasında ki ortak çıkara vurgu yapılan mesajlarda, Türkiye-Rusya arasındaki ilişkilerin önümüzdeki süreçte hak ettiği seviyeye ulaşması kaydedildi. Kremlin'den gönderilen mektupta; ''Türkiye ile iyi ilişkileri yeniden inşa etmek istiyoruz. Ama Ankara önce bazı adımlar atmalı'' dendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e kutlama mektubu göndermişti. Er doğan, 12 Haziran'da kutlanan 'Rusya Günü' sebebiyle Putin'in ve tüm rus halkının Rusya Günü'nü kutlayarak, uçak krizinden sonra ilk defa  Rusya ile resmi bir temas gerçekleşmiş oldu.

Erdoğan, Vladimir Putin'e gönderdiği mektubunda, "Türk halkı adına tüm Rus halkının Rusya Günü'nü kutluyorum. Ayrıca Rusya ve Türkiye arasındaki ilişkilerin yakın gelecekte hak ettiği düzeye gelmesini diliyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Binali Yıldırım'da Başbakan Medvedev'e mektup göndermişti.

Başbakan Binali Yıldırım da aynı şekilde Rus mevkidaşı Dmitriy Medvedev'e bir mektup gönderdi. Yıldırım tarafından gönderilen mektupta, "Ülkelerimiz arasındaki işbirliği ve ilişkilerin yakın zamanda halklarımızın ortak çıkarları için gerekli olan seviyeye ulaşmasını umuyorum" dedi. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.