Rusya Türkiye için başvuru yaptı!

Rusya, Türkiye'nin Suriye topraklarında tahkimat yaptığı iddialarının araştırılmasını istedi.

Rusya Türkiye için başvuru yaptı!
09 Haziran 2016 Perşembe 09:15

Rusya, Türkiye'nin Suriye topraklarında tahkimat yaptığı iddialarının araştırılması için başvuruda bulundu. Rusya'nın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Vitaliy Çurkin, Türkiye için BM Genel Sekreterliği’ne başvuruda bulunduklarını açıkladı. Çurkin açıklamasında, Türkiye'nin Suriye topraklarında tahkimat yaptığı yönünde bilginin araştırılması talep ettiklerini belirtti.

Türkiye’nin Suriye topraklarında sınırları yakınlarında uzun betonarme bir tahkimat yaptığı bilgisinin ellerine ulaştığını belirten Çurkin, “Genel Sekreterlik’ten bu konuda araştırma yapıp Güvenli Konseyi’ne bildirmesini istiyoruz” dedi.

Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB), görgü tanıklarına dayandırdığı açıklamasında, Türk askerlerinin Suriye’ye girerek tahkimat yapmaya başladığını ileri sürmüştü. Olayın, Suriyeli Kürtlerin başkenti olarak gösterilen Kamışlı şehri yakınlarında yaşandığı belirtilmişti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.