Rusya yasaklara doymadı, iki ürüne daha yasak!

Türkiye'den bir çok ürünün alımına yasak koyan Rusya, Şubat ayı sonunda 2 ürüne daha yasak koymayı planlıyor.

Rusya yasaklara doymadı, iki ürüne daha yasak!
03 Şubat 2016 Çarşamba 10:36

Uçak krizinin ardından Türkiye'den aldığı ürünlere yasak koymaya deva eden Rusya, listesine iki ürün daha ekledi. 

Rusya Tarım Ürünleri Denetim Dairesi Başkan Yardımcısı Aleksey Alekseyenko, yaptığı açıklamada Türkiye'den ithal edilmesine yasak getirilen ürünlerin listesinin genişletileceğini ifade etti. Çin lahanası ve narın liste başında yer alacak iki ürün olğunu söyleyen Alekseyenko, 

"Türkiye'den şu anda alımına devam ettiğimiz ürünler de yasak listesine girecek. Örnek vermem gerekirse Türkiye'den gelen neredeyse her parti Çin lahanasıyla narda Akdeniz sineği buluyoruz. Son olarak Türkiye'den ithal edilen 22,5 ton Çin lahanasını bu yüzden geri iade ettik. Hangi ürünlerin yasak listesine ekleneceğini tam olarak şu anda söyleyemiyorum, ancak bu iki ürün liste başında yer alacağı kesin" ifadelerine yer verdi.

Ayrıca Alekseyenko, ek ürün yasağı kararının Şubat ayı sonuna kadar yürürlüğe girebileceği bilgisini de konuşmasına ekledi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.