Times meydanında Türk afişi krize neden oldu!

ABD'nin önemli merkezlerine İstanbul merkezli Türki Platformu tarafından koyulan afiş için ABD'de yaşayan Ermeniler tarafından kampanya yapılmaya başlandı. Daha öncede Boston'a afiş asılmıştı.

Times meydanında Türk afişi krize neden oldu!
22 Nisan 2016 Cuma 12:58

ABD'nin önemli merkezlerine İstanbul merkezli Türk Platformu tarafından afiş koyuldu. Times Meydanında bulunan afişte Ermeni ve Rusların soykırım iddiaları nedeniyle yalan söylediği belirtilirken, barışın ancak hakikatin açıklanması ile geleceği vurgusu yapılıyor.
Benzer bir afişin daha önce Boston'daki Ermeni Miras Parkı yakınlarına koyulması şehirde krize neden olmuştu. Önceden asılan afişte billboard şirketi Clear Channel "yanlışlıkla koyduk" diyerek afişi ortadan kaldırmıştı. Türk Platformu yetkilileri ise afişi bilerek o bölgeye koydurduklarını söylemişti.
Times Meydanı'na koyulan devasa afiş ise bu kez ABD'de yaşayan Ermenilerin kampanya düzenlemesine neden oldu. Sosyal medyada 42. Cadde üzerinde olduğu belirtilen afişin kaldırılması için Ermeniler tarafından reklam şirketine telefon açılması amacıyla çağrılar yapılıyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.