Trump'ın attığı tweet Amazon'u yaktı

ABD Başkanı Donald Trump'ın Twitter'dan yaptığı paylaşım Amazon’a 6 milyar dolara neden oldu.

Trump'ın attığı tweet Amazon'u yaktı
17 Ağustos 2017 Perşembe 17:17

2015 yılı sonlarında ABD Başkanı Donald Trump ve Amazon'un CEO'su Jeff Bezos arasında başlayan tartışma güçlendi. Bu sabah Trump, Amazon'u hedef aldı. Amazon'un fiziksel mağaza sahiplerine zarar vererek, iş istihdamını baltaladığına yönelik atılan tweet sonrasında iyice tartışma güç kazandı. 

Ülkenin büyük çoğunluğu uykudayken Donald Trump, Amazon’a 6 milyar dolarlık darbe vurdu. Amerika saatiyle 06:12’de bir tweet atan Trump, Amazon’un vergisini ödeyen esnafa büyük zararlar verdiğini, bunun da iş kayıplarına neden olduğunu yazdı.

Mesaj Amazon hisselerinin aniden sert bir düşüşe geçmesine neden oldu ve birkaç dakika içerisinde firmanın piyasa sermayesinde 6 milyar dolar civarında bir düşüş yaşandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.