Trump'tan Türkiye açıklaması 'bence tiyatro değil'

ABD'nin başkan adaylarından Trump, ABD'nin Türkiye'ye yönelik tutumuna tepki gösterdi.

Trump'tan Türkiye açıklaması 'bence tiyatro değil'
21 Temmuz 2016 Perşembe 16:10

Darbe girişimi sonrası ABD'nin tutumuna tepki gösteren başkan adayı Donald Trump, 'bence tiyatro değil' dedi.

15 Haziran 2016 tarihli darbe girişimi sonrası ABD başkan adayı Trump'a Türkiye'deki kalkışma soruldu. Trump'ın ilk mesajı, "Başkan olunca Türkiye ya da başka ülkelere kendi iç siyasetleri konusunda müdahale etmem" oldu.

Trump, Erdoğan'ın bu darbeyi püskürtmesini takdirle karşıladığını belirtti ve "Bazıları darbenin tiyatro olduğunu iddia ediyor. Bence değil." açıklamasında bulundu. 

Ayrıca ABD'nin darbe girişimi sonrasındaki tutumuna tepki gösteren Trump, "ABD'nin müttefiklerinin davranışlarını değiştirmeye çalışmadan evvel 'kendi işlerini yoluna koyması'" gerektiğini belirtti.

Otel odasında verdiği röportaj sırasında bir yandan gözü televizyondaki yayında olan Trump, ''Bak kendi ülkemizde neler oluyor?'' diye sordu ve ekledi:

''Bizim pek konuşmaya hakkımız yok. Ülkemizde polisler soğukkanlılıkla öldürülürken biz başka ülkeye nasıl nutuk çekebiliriz?''

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.