Türk asıllı Alman milletvekilinden şok açıklama - Özür istedi

Almanya'daki Türk kökenli milletvekili Cemile Giousouf, yaptığı açıklamada şok ifadeler kullandı. Giousouf, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Merkel'den özür dilemesini istedi.

Türk asıllı Alman milletvekilinden şok açıklama - Özür istedi
21 Mart 2017 Salı 10:53

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in partisindeki Türk kökenli milletvekili Cemile Giousouf, Alman milletvekillerinden hızlı çıkarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Merkel'den özür dilemesi gerektiğini söyledi. Başkent Berlin'den açıklama yapan Cemile Giousouf, Erdoğan'ın Nazi benzetmesi nedeniyle özür dilemesi gerektiğini ve bu benzetmenin Almanya’da yaşayan Türk kökenliler arasında da hoş karşılanmadığını vurguladı. 

Hristiyan Demokratlardan Meclis'e giren ilk Müslüman aday olarak tanınan Giousouf, "Aksine birçok Türk kökenli çirkin düşmanca tavırları sadece utanç verici buluyor. Bu suçlamalar Almanyalı Türklerin imajına ve Almanya’daki Türk ve Almanlar arasındaki ilişkilere zarar veriyor" diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.