Türk öğrenci bin 800 yıllık Roma sütununa ismini kazıdı

İtalya'ya öğrenci değişim ile giden bir Türk öğrenci 1800 yıllık roma sütununa adını yazdı. Turistlerin ihbar etmesiyle olay yerine gelen polisler Türk öğrenciyi gözaltına aldı.

Türk öğrenci bin 800 yıllık Roma sütununa ismini kazıdı
22 Aralık 2015 Salı 22:20

İtalya'ya Erasmus Öğrenci Değişim Programı ile giden bir Türk öğrenci 1800 yıllık roma sütununa adını yazdı. Turistlerin ihbar etmesiyle olay yerine gelen polisler Türk öğrenciyi gözaltına aldı.

İtalya'nın Başkenti Roma'da bulunan bin 800 yıllık Roma sütununa bir Türk öğrenci adını kazıdı. Erasmus Öğrenci Değişim Programı ile İtalya'ya giden Aziz Mutlu ismindeki Türk öğrenci, İmparatorluk Forumları'ndaki sütunlardan birine bozuk para ile adını kazıdı. Roma'nın en zengin bölgesinde yer alan tarihi sütuna ismini yazan Aziz Mutlu'yu polis ekipleri gözaltına aldı. Türk öğrencinin tarihi sütuna ağır hasar verdiğini belirten yetkililer, öğrenciye 200 Euro para cezası verdi. Para cezasını ödeyen Mutlu serbest bırakılırken, tarihi sütuna zarar verdiği için Roma Belediyesi'ne de 2 bin Euro para cezası ödeyeceği belirtildi.

Bin 800 yıllık Roma sütununa ismini kazıyan Aziz Mutlu BBC'ye yaptığı açıklamada, ''Olay Cumartesi saat 16.00 gibi oldu. Forumda geziyorduk. Bir-iki taş gördüm üzerine bir şeyler yazmışlardı. Sonra ben de ilerde bir yerde bir kolona ismimi yazdım. İrlandalı bir kız görmüş beni. Hiçbir şeyden haberim olmadan beni çıkışta tuttular, saat 18.00 gibi polisler geldi. ‘Nasıl yazdın?’ diye sordular ben de 2 cent’lik madeni para ile yazdığımı söyledim. Ve neden sadece beni yakaladıklarını sordum, çünkü daha önce de yazan kişiler vardı.'' dedi.

İtalya'nın önemli gazetesi Corriere della Sera gazetesi Türk öğrenciye 'vandal' ifadesini kullandı. Gazete, ''İki gün önce tutuklanan vandal, böylece sütunlara kazıyarak adını ebedileştirdi. Acımasızca tarihin bir parçasına böyle iz bıraktı'' ifadelerini kullandı.


Etiketler; #İtalya
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.